ترشی انبه هرمزگان
انواع ترشی انبه
ترشی انبه هرمزگان، همانطور که از نامش پیداست، خاص منطقه بندرعباس و جنوب کشور است. مناطق مختلف، بسته به ذائقه و فرهنگشان، دستور ویژهی خودشان را برای تهیهی ترشی انبه دارند؛ در این میان ممکن است ترشی انداختهشده با دستور خاص یک منطقه به ذائقهی افراد دیگر مناطق خوش نیاید. ترشی انبه پاکستان و ترشی انبه هند را بهراحتی میتوانید تهیه کنید، اما اگر بهدنبال ترشی انبهای هستید که احتمالاً بیشتر با ذائقهتان جور دربیاید، ترشی انبه بندرعباسی را نوش جان کنید.
ترشی انبه بندرعباسی، برخلاف اقوام پاکستانی و هندیاش، شوری بسیار کمی دارد و بیشتر به ترشی میزند و تلخ یا تند هم نیست؛ حالاینکه بهمحض چشیدن ترشی انبه پاکستانی و ترشی انبه هندی با معجونی از شوری و ترشی و تلخی و البته تندی مواجه خواهید شد که البته برای بسیاری از ذائقهها دلچسب است.
ترشی انبه بندرعباسی طعمی ترش و البته لطیف دارد؛ درست برخلاف تندی و البته کمی تلخ ترشی انبه پاکستانی و ترشی انبه هندی که بهدلیل استفاده از روغن و دانهی خردل و زردچوبه و تخم پیاز در آنهاست.
ترشی انبه هرمزگان
خبر خوب این است که انداختن ترشی انبه بندرعباسی بسیار ساده است؛ خبر بهتر این است که بهفاصلهی اندکی پس از انداختن ترشی ابنه بندرعباسی میتوانید آن را نوش جان کنید؛ این ترشی فقط دو روز پس از انداختن قابلخوردن است و البته اگر بهدنبال طعم اصیلتری هستید، میتوانید یک ماه صبر کنید. فقط فراموش نکنید که طعم اصیلتر را با استفاده از انبهی نارسیده به دست خواهید آورد، اما اگر فصل اردیبهشت گذشته است، نگران نباشید؛ فقط بهسراغ انبههای کمتررسیده بروید.
مواد اولیه برای تهیه ترشی انبه هرمزگان
۴ عدد انبهی پوستکنده و خردشده
۲ونیم پیمانه سرکهی سفید
۵ قاشق غذاخوری سس تمرهندی
۲ قاشق غذاخوری آبلیمو
۵ فلفل تند خشکشده
۵ حبه سیر درسته
۱ قاشق چایخوری گلپر
۱ قاشق چایخوری سیاهدانه
۱ قاشق غذاخوری تخم گشنیز آسیاشده
۱ قاشق چایخوری نمک
طرز تهیه ترشی انبه هرمزگان
برای تهیه ترشی انبه بندرعباسی فقط کافی است این مراحل را طی کنید:
آنها را چهار قسمت تقسیم کنید. هسته را جدا کنید و سپس قطعات را در اندازهی دلخواهتان خرد کنید؛ میتوانید آنها به تکههای بزرگ تقسیم کنید یا مانند سیبزمینی آنها را خلال کنید.
انبهها را در یک ظرف متوسط با آبلیموها مخلوط کنید.
سرکه را در با حرارت کم بجوشانید و روی همان شعلهی کم سیر و سس تمرهندی را به سرکه اضافه کنید و اجازه دهید ۵ دقیقه روی شعله بماند.
حال وقت اضافهکردن ادویههاست؛ اجازه دهید ۵ دقیقه دیگر هم روی شعله بماند.
در آخر انبههای خواباندهشده در آبلیمو را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید حدود یک دقیقه روی شعله بماند.
مخلوط را در شیشهای تمیز بریزید و در آن را محکم ببندید.
ترشی انبه بندرعباسی شما آماده است؛ شما از همان فردای آمادهشدن میتوانید آن را چاشنی غذای خود کنید. اگرهم اندکی صبور هستید، یک ماه صبر کنید که به طعم اصیلتر برسید.
نکته:
بسیاری از بندرعباسیها دوست دارند از انبهی درسته ترشی بیندازند. آنان با چاقو چهار برش به انبه میزنند، بهصورتیکه به عمق برشها به هستهی انبه برسد، اما انبه را جدا نمیکنند. پس از جاافتادن ترشی، هستهی انبه هم تلخی و سفتی خود را از دست میدهد و طعم بسیار دلچسبی دارد. این نوع ترشی انبه بندرعباسی طعمی و شکلی خاصتر دارد