بندرعباسدانستنی های هرمزگانشهرها و شهرستان های هرمزگان

معرفی انواع ماهی بندرعباس

4.8/5 - (107 امتیاز)

معرفی انواع ماهی بندرعباس

ماهی تن یا هوور جنوب

ماهی هوور یا تن را میشود خوشمزه ترین ماهی بندرعباس نامید.

این ماهی به دلیل داشتن تیغ های خیلی کم و گوشت لذیذ در دنیا طرفداران خیلی زیادی دارد.

گونه‌ای ماهی است که بدنی گرد و دوکی شکل دارد رنگ بدن در پشت آبی تیره تا سیاه ، پهلوها و شکم نقره ای با خال‌های بیضوی کشیده و بی‌رنگ در ردیف‌های افقی می‌باشد.حداکثر طول این آبزی 130 سانتیمتر می‌باشد.

تغذیه این ماهی چون از سخت پوستان و میگوها می باشد پس به همین دلیل است که گوشت آن سفت و سرشار از پروتئین و ویتامین است.

 

ماهی کوتر

نام بومی: دوولمی، قطر، کودر، چنگو

کوتر ماهیان شکارچیان ترسناکی برای سایر ماهیان هستند. بدن آن‌ها کشیده و شبیه اردک ماهی است.

آرواره تحتانی جلو آمده‌است. دندان‌های تیز محکم و ترسناک در آرواره‌ها وجود دارد.

دو باله پشتی کاملاً از هم جدا هستند. دم دو شاخه‌است و خارهای آبششی کوچک هستند یا وجود ندارند.

طرح و شکل بدن آن‌ها یک نوع حالت حد واسط جالب توجه بین شکل ماهیان شکاری انتظاری و شکار چیان فعال به حساب می‌آیند.

ماهی کوتر در آب‌های شفاف به طور فعال به اطراف شنا می‌کنند و غالباً به صورت دسته جمعی به جستجوی طعمه می‌پردازند.

 

ماهی مقوا سفید

نام بومی: مقوا

ماهی مقوا از ماهیان معروف جنوب و خلیج فارس است و جزو خوشمزه ترین ماهی بندرعباس مجسوب میشود.

این ماهی خواص بسیار زیادی دارد و دارای مقادیر بالای آهن، منیزیم، روی و انواع ویتامین های A، D و K می باشد.

ماهی مقوا دارای گوشت ترد و لذیذی است و بدلیل چرب بودن گوشت، مخصوص کبابی و سرخ کردن است.

بدن ماهی مقوا لوزی شکل بوده و از دو طرف فشرده ‌است. در این ماهی شعاع‌های باله پشتی و باله مخرجی خیلی بلند و مساوی با طول بدن است.

در ماهی مقوا فلس‌ها واضح نبوده و در پوست فرو رفته‌است. یکی از ویژگی های واضح ماهی مقوا گودی پیش چشمی آن است که تقریبا مساوی با دو قطر چشم است. رنگ بدن این ماهی نقره‌ای سفید می‌باشد.

ماهی مقوا از بهترین و خوش خوراک ترین ماهی های دریای جنوب، عمان و خلیج فارس است. این ماهی تیغ کمی دارد و بیشتر گوشتی است.

روغن طبیعی آزاد شده در هنگام پخت، نه تنها مفید است بلکه طعم بی نظیری را به وعده غذایی میدهد.

این ماهی دارای خارهای سمی می باشند، پس توصیه می شود قبل از خوردن، خارهای ماهی را از گوشت ماهی جدا کنید و بعد مصرف کنید.

معرفی انواع ماهی بندرعباس

ماهی سنگسر

ماهی سنگسر که جزو خوشمزه ترین ماهی بندرعباس و محبوبترین ماهی‌هاست از نظر شکل ظاهری کتابی شکل بوده، پوست نقره ای رنگ که گاهی به سرخی می زند و فلس های درشت و استخوان نسبتا زیادی دارد.

قسمت پشت سر این ماهی مثل سنگ سفت و در قسمت شکمی و پهلو ها دارای فلس درشت است.

این ماهی در اقیانوس اطلس، خیلج عدن، خلیج فارس و دریای عمان، اقیانوس هند و دریای عرب، سواحل استرالیا، دریای اندونزی، دریای زرد، اقیانوس آرام پراکنش دارند.

ماهی سنگسر معمولی که شباهت زیادی با ماهی صبیتی دارد دارای دهان کوچک و کمی قابل ارتجاع بوده و از دندان های آرواره ای نوک دار و تیز برخوردار است.

این ماهی جزء ماهیان گرمسیری بوده و در عمق های بالای 15متر به صورت گله ای و گاهی تکی زندگی میکند (برخلاف صبیتی که بیشتر در ساحل است).

ماهی سنگسر از سخت پوستان تغذیه میکند و در مکانهای شنی و ماسه ای وجود دارند.

از جمله طعمه های مورد علاقه سنگسر به ترتیب اولولیت میگو، اسکوئید، خرچنگ قرمز، ماهی مرکب و ماهی ساردین می باشد.

این ماهی از ماهیان سازگار با ذائقه مردم جنوب کشور است و در استان های جنوبی طرفداران زیادی را دارد.

همچنین این ماهی طبع ‌سردی دارد و مصرف همزمان آن با بعضی مواد غذایی سرد مانند ماست، ترشی و …توصیه نمی شود.

 

معرفی ماهی شورت

بدن ماهی شورت نقره ای با اثرات تیره در پهلوهاست. ماهی شورت بیشتر در شن و یا روی شن و در کنار دریا زندگی می کند.

شورت ماهیان از ماهی های راسته ماهی شکلان هستند. این ماهی ها بدنی کشیده با دهانی کوچک، نوک تیز، میانی و قابل ارتجاع دارند.

ماهی شورت از جمله خوشمزه ترین ماهی بندرعباس محسوب میشوند که طرفداران خیلی زیادی دارد.

دارای دندان های پرزی شکل هستند. بدن شورت ماهیان پوشیده از فلس هایی از نوع شانه ایی است و رنگ بدن آن ها دورنگ میباشد و در قسمت های پایینی و شکم سفید- نقره ایی و رنگ پشت قهوایی روشن است.

شورت ماهی‌ها درکف دریا زندگی میکنند و ساکن آب های سواحل شنی، و قسمت های مددار رودخانه ها می باشند.

 

ماهی شیر

ماهی شیر نام نوعی ماهی آب شور بوده که دارای اسکلت استخوانی می باشد.

این ماهی در خلیج فارس زیست و صید خواهد شد و از نوع ماهی فلس دار بوده که گوشت بسیار لذیذی دارد که این ماهی در منطقه وسیعی در جنوب شرقی آسیا و خاور میانه، چین، ژاپن، استرالیا و سواحل شرقی آفریقا یافت میگردد.

این ماهی باگوشت سفید شفاف است که تقریبا بزرگ است و ماهی شیر از رده تن ماهیان می‌باشد.

از نوع دریازی می بوده و همچنین از نظر ظاهری بدن این ماهی دوکی شکل بوده و این ماهی از ماهی‌های کوچکتر و آبزیان پلانگتونی تغذیه می کند.

ماهی شیر را می‌توان اغلب در آبهای کم عمق و در طول شیبهای ساحلی یافت.

 

شهری یا گدیر(گویش قشمی ):

رنگ این ماهی سفید مایل به زرد و دارای پولک است، لبه سرپوش آبشش نوعی از آن قرمز درخشنده است. از سخت پوستان و نرم تنان تغذیه می نماید، از انواع آن می توان به شهری خال قرمز، دراز صورت، جلادار، نوار زرد و قوزی چشم درشت اشاره کرد.

این در آبهای ساحلی و مناطق صخره ای و مرجانی تا عمق ۵۰متری زیست می کند. ماهی شعری در چهارنوع وجود دارد که بهترین نوع آن شعری دم زرد است البته رنگ دم این ماهی کاملا زرد نیست ولی بدنی تپل تر و پولک های شفاف و استیلی زیباتر از نوع های دیگر دارد و طعم و مزه ی گوشتش نیز با انواع دیگرش متفاوت است. این ماهی از ماهی های خوشمزه جنوب بخصوص نمونه هایی که نزدیک سواحل استان بوشهر زیست می کنند. این ماهی  بیشتر در فصل تابستان بدلیل گرمی آب به جاهای عمیق دریا می رود اما در فصل زمستان که هوا سرد میشود در سواحل جزیره بیشتر صید میشود .فلس  آن از نوع درشت تشکیل شده و طول آن تا ۶۰ سانتیمتر میرسد اندازه استاندارد ۲۰ سانتیمتر است.

منطقه صید شهری بیشتر در جاهای صخره ای و مرجانی است و ماهیان شهری از ماهیان کف خوار محسوب می شود و بهترین طعمه برای آنها ماهی مرکب (هشت پا) است و روشهای صید آن بوسیله قلاب و طعمه وصرب و ماهی مرکب می باشد .

نکته :در هنگام گرفتن ماهی شهری مواظب باشید طوری قلاب را از دهانش بیرون بکشید که خارهای ماهی به دستان آسیب نزند .

انواع ماهی شهری(معرفی انواع ماهی بندرعباس)

ماهی شهری معمولی  –ماهی شهری بولغب –ماهی شعری یما – ماهی شهری سولی

 

چمن

این ماهی از خانواده‌ی سرخو است اما رنگ آن صورتی است.

 

کفشک ماهی

از ویژگی شاخص این ماهی، قرار گرفتن چشم این ماهی در یک طرف بدنش است. این ماهی ظاهری زیبا ندارد اما ماهی خوشمزه‌ای است.

 

شوریده

در بندرعباس به این ماهی موش دندانی می‌گویند. رنگ آن نقره‌ای است.

 

سرخو

نام این ماهی از رنگ آن گرفته شده است. این ماهی مستطیلی شکل است.

 

ماهی حلوا سفید (معرفی انواع ماهی بندرعباس)

این ماهی به رنگ نقره‌ای و فلس نرمی دارد که با تماس این فلس برداشته می‌شود. نام دیگر این ماهی زبیدی است که کلمه عربی است. بهترین روش پخت آن سرخ کردن است. شکل ظاهری این ماهی کتابی شکل است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

دکمه بازگشت به بالا