بندرعباسجاذبه های طبیعیشهرها و شهرستان های هرمزگان

روستای دهنو بندرعباس

امتیازپست post

روستای دهنو بندرعباس از دو بخش دهنو بالا و دهنو پایین تشکیل شده که این دو بخش در محور اصلی جاده بندرعباس – میناب واقع شده اند. دهنو بالا فاصله اش از بندرعباس ۲۴کیلومتر و دهنو پایین هم ۲۵ کیلومتر از این شهرفاصله دارد وهر دو روستا در شمال شرق بندرعباس واقع شده اند. شغل اصلی اهالی دهنو باغداری ، دامداری و زراعت و محصولات کشاورزی این روستا پیاز و صیفی جات می باشد،. اما محصول اصلی باغی دهنو بالا و پایین خرما است. این دو روستا بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ سال سابقه تاریخی دارند. مرقد مطهر آقا سید حاضر در دهنو پایین بین مردم منطقه از محبوبیت خاصی برخوردار است و در طول سال از نقاط مختلف استان زائران زیادی برای زیارت به این امامزاده می روند. در زمینه صنایع دستی دختران و زنان دهنو فعالیت دارند که از همه مهمتر هنر خوسبافی است که این هنر و صنعت در جنوب ایران دارای قدمت چندصد ساله است. از نظر پوشش گیاهی در دهنو پایین درختان جنگلی کهور وکرت به وفور یافت می شود. اهالی دهنو به زبان فارسی با لهجه بندرعباسی تکلم می کنند.

 

نام بندرعباس

در سال ۱۶۲۲ میلادی شاه عباس توانست با کمک انگلیسی‌ها و سردار ایرانی امام قلی خان پرتغالی‌ها را شکست دهد. به افتخار این پیروزی بندر گمبرون به بندر عباس تغییر نام داد. در تقسیمات فعلی کشوری شهر بندرعباس مرکز استان هرمزگان و یکی از مهم‌ترین مراکز راهبردی و بازرگانی ایران در جوار خلیج فارس و دریای عمان می‌باشد.

جمعیت و مذهب

جمعیت بندرعباس را نمی‌توان به طور دقیق عنوان کرد زیرا از بومیان و مهاجرین تشکیل شده و تعداد مهاجرین بنا به فصول سال متغیر است اما به استناد بر سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت شهر بندرعباس ۶۸۰.۳۶۶ نفر اعلام شده است

مردم بندرعباس اکثریت مسلمان و از پیروان مذاهب شیعه و سنی هستند. اهل سنت بیشتر در محله‌های اوزی‌ها و سورو و شغو (شهرک توحید) زندگی می‌کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا