جزیره لارک
جزیره لارک در جنوب ایران زیبا، در حاشیۀ خلیج فارس جواهرنشان، در محدودۀ افسانهای استان هرمزگان، در همسایگی بندرعباس و جزیرۀ هرمز و جزیرۀ قشم، جزیرهای کوچک و خلوت و دنج وجود دارد. در این جزیرۀ کوچک تا چشم کار کند کوههایی آتشفشانی و مخروطی دیده میشود. در میان این کوههای مخروطی و آتشفشانی مردمانی خونگرم و مهربان زندگی میکنند. مردمانی که قلبشان همچون گرمای سوزان آتشفشانهای جزیره گرم و مهربان است و شغلشان حضور در خلیج فارس است و روزیشان در اعماق آبهای نیلگون خلیج فارس رشد میکند و به سویشان میشتابد. شاید باورتان نشود اما لطیفترین و خوشمزهترین ماهیها به دستان همین مردان توانمند به ساحل میرسند، در معرض فروش قرار میگیرند، بر سر سفرههای رنگین گذاسته میشوند و چه محفل بسیاری را که رونق نمیبخشند.
جمعیت اندک و توجه محدود به جزیرۀ لارک حکمتهایی داشته است. از جملۀ مهمترین این حکمتها لازم است به طبیعت بکر و دستنخوردۀ این خاک گرانقدر اشاره کنم. اگر مشتاق هستید طبیعت را به دور از نقاب صنعت و تکنولوژی ببینید جزیرۀ لارک این فرصت بیمثال را در اختیار شما قرار خواهد داد.
مردم جزیره لارک با گویشی خاص از زبان لری صحبت میکنند. نام این گویش خاص کُمرازی ثبت شده است. شاید جالب باشد بدانید که در جزیرۀ لارک تنها ۲۰۰ یا شاید ۳۰۰ خانواده ساکن هستند.
همان طور که ذکر شد جزیرۀ لارک دقیقاً در تنگۀ هرمز قرار گرفته است و همان طور که میدانید تنگۀ هرمز از اهمیت سیاسی اقتصادی و استراتژیک ویژهای برخوردار است. به همین دلیل جزیرۀ لارک از روزگاران گذشته مدام مورد توجه و تجاوز بیگانگان واقع شده است. در واقع موقعیت مکانی ویژۀ جزیرۀ لارک سبب شد تاسالها پیش این جزیره تحت سلطه و اشغال پرتغالیها قرار بگیرد. آثار و نشانههای پرتغالیها در جزیرۀ لارک هنوز باقی مانده است. در سفر به جزیرۀ لارک امکان بازدید از این آثار تاریخی وجود دارد.